Tisková zpráva – Sperm OK test

Revoluce v domácí diagnostice plodnosti mužů

Problémy s početím představují pro každý pár výrazný nápor na psychiku. Muži často berou svou neplodnost jako selhání, přijímají ji velmi těžce, bojí se o ní mluvit, projevují hůře své pocity a žena může mít dojem, že partner neprožívá jejich společný problém a nechce ho řešit. Nezřídka následuje partnerská krize a vzájemné odcizení, klesá počet pohlavních styků, libido a leckdy i potence.

Neplodnost je definována jako neschopnost otěhotnět po jednom roce pravidelného nechráněného styku. Každý, koho se takový problém osobně dotkl, dobře ví, jak složitá a dlouhá cesta k narození vytouženého potomka neplodný pár čeká.
Nemožnost otěhotnět řeší se svými pacientkami snad každá ordinace gynekologického lékaře. Protože podle statistických údajů je příčina neplodnosti páru v 50-55% na straně ženy, není divu, že žena – logicky – podstoupí jako první všechna vyšetření a zákroky, které její lékař uzná za vhodné.

Neplodnost u mužů je diagnostikována ve 30-35% a páry se jí obvykle zabývají až později, navíc často neúspěšně z důvodu vrozené mužské ješitnosti a předsudků. Přitom se nejen v lékařských kruzích dlouho mluví o tom, že plodnost mužů se během celého 20. i 21. století výrazně snižuje. Zásadní příčinou je stále menší počet životaschopných a pohyblivých spermií v ejakulátu, přičemž právě množství kvalitních spermií je rozhodující. Průměrný mužský ejakulát u zdravého muže obsahuje 100 milionů spermií na 1ml s možnými 20% patologických spermií. V současné době je podle Světové zdravotnické organizace pro splnění tzv. „normálního“ počtu dostačující pouze 15 milionů spermií na 1ml. I tak má přibližně 40 % světové mužské populace spermie tak narušené, že má problém s početím.

Ať už jsou důvody mužské neplodnosti v současném životním stylu, ve fyzických či zdravotních problémech nebo v psychické nepohodě, která s předchozím souvisí, je vždy nutné projít základním vyšetřením spermatu. To je však pro mnohé muže z neplodného páru ponižujícím úkonem, který muž – mnohdy v obavě z lékařského verdiktu – podstupuje velmi nerad nebo vůbec.

A právě proto přináší společnost BENESE do sítě lékáren a internetových obchodů mužský spermatický test Sperm OK® z Kanady, který je rychlý, pohodlný a určený především k domácímu použití, stejně jako například ženské těhotenské testy. V soukromí domova je tak možné dojít k jasným výsledkům s přesností, kterou dosud garantovaly jen specializované laboratoře. Test je založený na imunochromatické analýze a signalizuje normální nebo nízký počet spermií. Pokud Sperm OK® identifikuje nízký počet spermií, je doporučeno navštívit lékaře a provést zcela komplexní vyšetření plodnosti.

Domácí použití testu Sperm OK® urychlí leckdy diagnostiku i léčbu sterilních párů a sníží již tak velkou psychickou zátěž pro oba partnery.

Více informací o produktu Sperm OK test